Vaartochten / Rondvaarten

Vaartochten zijn één van de specialiteiten van Footstep Tours. U kunt daarbij denken aan:

Rondvaart over de grachten

Leer historisch Amsterdam kennen vanaf het water. Uiteraard hebben wij een rondvaart door de grachtengordel van de 17de eeuw die op de Werelderfgoedlijst staat van de Verenigde Naties. Aanvullende uitstapjes zijn mogelijk op de Amstel, de Jordaan, Westelijke eilanden en de oude Jodenbuurt.

Denkt u ook eens aan onze bijzondere rondvaart Joods Amsterdam (2 uur) waarin de oude Jodenbuurt, het Anne Frankhuis en de grachtengordel van de Gouden Eeuw de revue passeren.

Zeehavens Amsterdam

Westelijk Havengebied Amsterdam, de moderne opvolger van de wereldhaven uit de Gouden Eeuw. Nieuwsgierig? Kom met eigen ogen de haven vanaf het water bekijken.

    • Sinds 1980 groeit de hoeveelheid goederen die de Amsterdamse haven in- en uitgaat voortdurend. Olie, granen, kolen en ertsen worden steeds belangrijker. Later werden ook cruisevaart en containervervoer van meer gewicht.
    • Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld en sinds kort ook wereldbenzinehaven. Amsterdam staat in de top-5 van Europese havens en biedt uiteenlopende banen voor zo’n 36.000 mensen. Daarmee is Zeehavens Amsterdam een economische motor in de regio rond het Noordzeekanaal.

’s Zomers zijn er voor individuele gasten havenrondvaarten naar Amsterdams Westelijk Havengebied met gidsen van Footstep Tours. Meestal op zondagen. Duur: 2 uur. Vervoer: per historisch schip*
Zie onze webagenda of voor boekingen voor individuele rondvaarten: www.denederlanden.com/havenrondvaart-amsterdam/ of http://www.iamsterdam.com/nl/uit-in-amsterdam/zien-en-doen/activiteiten-en-excursies/excursies/overzicht/amsterdamse-havenrondvaart.

De tocht naar Amsterdams Westelijk Havengebied kan op verzoek worden aangevuld met de sluizen en/of Zeehaven van IJmuiden. Duur 3 à 4 uur.

Ons omvangrijkste havenprogramma voert u langs het hele Noordzeekanaal en doet behalve Amsterdam ook Zaandam, Beverwijk en IJmuiden aan, elke haven met zijn eigen karakter. Met  aandacht voor de bouw van de nieuwe zeesluis en Tata Steel. Duur 5 uur. Tot dagtocht uit te breiden met museum- of bedrijfsbezoek.

Oostelijk Havengebied Amsterdam

Deze moderne woonwijk was voorheen de haven van Amsterdam en kwam tot stand na de  opening van het Noordzeekanaal (1876). Bent u nieuwsgierig naar de oude havengeschiedenis dan is deze tour iets voor u!
In deze tour besteden we veel aandacht aan de geschiedenis van de oude havens en de ontwikkeling van Amsterdam, de Diemerzeedijk,  het Entrepotdok, de Rietlanden en de Oostelijke Handelskade tot en met de aanleg van het KNSM- en het Java-eiland. Duur: 2 uur.  Vervoer: per rondvaartboot of als wandeling

Zaanstreek

De Zaanstreek was in de zeventiende en achttiende eeuw de eerste en grootste industriezone ter wereld. Tot in de 19de eeuw stonden er aan weerskanten van de Zaan meer dan 1000 molens. Nederland werd beroemd om zijn molens en zijn nijverheid. Grote bedrijven zoals Albert Heijn werden daar opgericht.
Welke industrieën maakten de Zaanstreek groot en hoe zijn de Zaankanters? Wat voor scheepvaart vindt nu plaats op de Zaan? U hoort het in onze programma’s op en rond de Zaan. Deze oer-Hollandse toer neemt u mee naar de bakermat van de Nederlandse welvaart! Op verzoek te combineren met een bezoek aan het Molenmuseum of de Zaanse Schans. Duur: 3-6 uur. Vervoer: Per boot of bus

Er zijn tal van varianten mogelijk; wilt u een excursie of rondleiding naar wens? Bel of mail gerust met met Footstep Tours voor informatie of een vrijblijvende offerte.

*Soms is een rondvaart niet haalbaar. Dan kunt u kiezen voor een bus-, fiets- of wandelexcursie!

Reacties zijn gesloten.