Deventer

Deventer is één van de oudste steden in Nederland. In de Middeleeuwen werd de havenstad een belangrijke plaats voor de internationale handel en werd Deventer opgenomen in het Hanzeverbond. In deze stad is heel wat bewaard gebleven van haar rijke geschiedenis! Al wandelend door Deventer kunnen wij voor u stedenbouwkundige en architectonische accenten leggen. Daarbij is een bezoek aan de oudste panden, zoals het oude Stadhuis van Deventer en het Historisch Museum, een aanrader om de sfeer van het rijke verleden te proeven!

Tips:
Voor de liefhebbers wijzen wij op de rijke Christelijke geschiedenis van de stad. Haar middeleeuwse kerken zijn hiervan nog steeds een bewijs, zoals de Sint Nicolaaskerk uit de 12de eeuw. De Lebuïnuskerk, tegenwoordig Protestants, stond altijd centraal in deze IJsselstad en speelde ook een belangrijke rol in het bisdom Utrecht.

Joods erfgoed – ook is een excursie mogelijk waarbij we de joodse geschiedenis van de stad ophalen! Bij de stadswandeling is een bezoek mogelijk aan de oude synagoge waar tegenwoordig het Etty Hillesum Centrum in gevestigd is. Wilt u een compleet dagje uit? Dan ligt een combinatie met de synagoge in Enschede, de mooiste en grootste synagoge van West-Europa, voor de hand!
www.ettyhillesumcentrum.nl/

www.synagogeenschede.nl/

Reacties zijn gesloten.