Delft

Delft staat bekend om haar wereldberoemde Delfts blauw, de Oranjes en de schilder Johannes Vermeer. Maar ook om de Nieuwe Kerk, waar het marmeren praalgraf van Willem van Oranje zich bevindt. De Nieuwe Kerk staat aan de Markt in Delft, één van de mooiste pleinen van Nederland. Meer dan genoeg ingrediënten dus voor een sfeervolle stadswandeling met een van onze gidsen van Footstep Tours!

Bent geïnteresseerd in Nederlandse geschiedenis, 17de eeuwse kunst of stijlkamers?  Dan kunnen wij een stadswandeling combineren met een van de vele musea; denk aan de prachtige stijlkamers van museum Lambert van Meerten of aan het Prinsenhof waar in 1584 Willem van Oranje werd vermoord.

Tips

Vraag naar ons speciale arrangement ‘Delfts Blauw’ met een bezoek aan een werkplaats waar nog op authentieke wijze aardewerk met Delfts Blauw wordt gemaakt!

Bezoek de synagoge van Delft, ook mogelijk als deel van een rondleiding Joods Delft.

Voordelige arrangementen zijn mogelijk met koffie, gebak en/of lunch!

U kunt een excursie naar Delft combineren met plattelandsthema’s zoals een bezoek aan het Westland, de molens bij Kinderdijk of de bollenvelden rond de Keukenhof (voor data: zie de pagina over onze Keukenhof-excursie); of een bezoek aan een andere stad zoals Rotterdam of Den Haag.

Reacties zijn gesloten.