Rotterdam

Rotterdam

Sinds de zestiende eeuw is Rotterdam een belangrijke handelsstad. Op 14 mei 1940 werd het centrum verwoest door Duitse bommenwerpers. Onder de weinige gebouwen die gespaard bleven zijn de Laurenskerk met zijn beroemde orgel, het stadhuis en het postkantoor. Het nieuwe stadshart kreeg een toonaangevende moderne architectuur – zoals de kubuswoningen aan de oude haven en het hoogste kantoor van Nederland op de Kop van Zuid. Rotterdam was in 2001 de culturele hoofdstad van Europa met exposities in het Boymans van Beuningen, het Nederlands Architectuur Instituut en de Kunsthal.

Joods Rotterdam –  een ontvangst in de synagoge kan gecombineerd worden met een bus- of wandeltocht langs memorabele plekken die ons vertellen over het heden en verleden van de Joodse gemeenschap.
Een bijzondere geschiedenis heeft de Breepleinkerk. Na de tweede wereldoorlog bleek dat Joden jarenlang waren ondergedoken bij het orgel en op zolder. Ook het verzet maakte gebruik van de kerk.

Industrietochten

Scheepvaart en industrie zijn altijd van cruciaal belang geweest voor Rotterdam. Van Maashaven tot de tweede Maasvlakte ziet u de enorme omvang en dynamiek van de industrie. In het Maritiem Museum en het Havenmuseum is er veel aandacht voor de industriële geschiedenis van de grootste havenstad van het Westen. De musea hebben veel  historische vaartuigen en havenmaterieel waar vrijwilligers enthousiast over kunnen vertellen.

Tips:
–    Christelijk Erfgoed: het internationale karakter van de haven heeft ook zijn invloed op het kerkelijk leven. Naast de veelheid aan traditionele kerken biedt Rotterdam ook een keur aan zeemanskerken.
–    Een bedrijfsuitje: de tweede Maasvlakte kan ook bekeken worden vanaf het water. Eventueel in combinatie met de beroemde Maeslantkering en een bedrijf naar keuze!
–    Het Oorlogs Verzets Museum en het Mariniersmuseum geven met name aandacht aan de tweede wereldoorlog.
–    Voordelige arrangementen zijn mogelijk met koffie, gebak of lunch.

Er zijn varianten en combinaties mogelijk; wilt u een excursie of rondleiding op maat? Bel of mail gerust met Footstep Tours voor informatie of een vrijblijvende offerte!

Reacties zijn gesloten.