Alkmaar

Wie kent niet het beleg van Alkmaar in de 80-jarige oorlog? Van Alkmaar begint de victorie! Alkmaar kent een prachtig historisch centrum, de oude stadswallen en verdedigingsgrachten zijn er nog. Verder is de stad beroemd om zijn kaasmarkt, die op vrijdagmorgen nog wordt gehouden door het kaasdragersgilde. Tijdens de markt zijn er gratis orgelconcerten in onder andere de Laurenskerk, die op verzoek kunnen worden bezocht. Verder worden bij de rondwandeling hofjes bezocht en historische huizen van beroemde notabelen bewonderd. Het Alkmaars Museum en het Kaasmuseum kunnen in het programma worden opgenomen.

Tips

Alkmaar leent zich goed voor de thematochten Joodse- of Kerkgeschiedenis. Voordelige arrangementen zijn mogelijk met koffie, gebak of lunch!

U kunt een excursie naar Alkmaar combineren met plattelandsthema’s zoals de bollenvelden in de kop van Noord-Holland (eind maart tot eind mei) en de schilderachtige duinen.

Kijk voor tochten met veel aandacht voor de Nederlandse Marine- en watergeschiedenis op onze pagina Den Helder / Texel. – Er zijn tal van varianten en combinaties mogelijk; wilt u een excursie of rondleiding op maat? Bel of mail gerust met Footstep Tours voor informatie of een vrijblijvende offerte!

Reacties zijn gesloten.